Image
Body

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира второто от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които се надяваме да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. То ще се проведе в Габрово на 18-19 април от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Северна България.

Обучението цели да представи пред млади и активни граждани опита на природозащитното движение от публични кампании по казуси за опазване на природата (Странджа, Иракли и други), включително да сподели синтезирани практически знания за законовите процедури за гражданско участие и контрол според правните норми в България. Основните теми на обучението са синтезирани в наръчника по зелено застъпничество, разработен от АПБ.

Обучението в Габрово ще се проведе в хотел “Балкан” от 10.00ч в събота (18 април) до 16,00ч в неделя (19 април). Добре дошли са всички активни младежи, представители на НПО и служители на държавната администрация от Северна България . АПБ ще осигури храна и хотелско настаняване и ще възстанови разходи до размера на цената на билет с публичен транспорт в едната посока за ограничен брой участници от населени места извън Габрово. За участници от други райони на страната са предвидени следващите обучения, които ще се проведат във Варна (юли) и София (септември).

Обученията са част от проекта „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, който АПБ изпълнява с финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г.

Регистрации за обучението в Габрово се приемат до 31 март 2015 г., а регистрационния формуляр можете да свалите оттук.